V Soge vyvrcholil charitatívny projekt Vie ryba kedy sa topí?

01.12.2014 23:27

Originálna aktivita známej slovenskej dizajnérky Hedvigy Hamžíkovej-Harvánkovej s názvom Vie ryba, kedy sa topí? vyvrcholila 6.11. 2014 v aukčnej spoločnosti SOGA.

V priestoroch Aukčnej spoločnosti SOGA sa stretli umelci: Michal David, Kamil Peteraj, Dušan Rapoš, Marián Slovák, Stanislav Štepka a milovníci výtvarného umenia, aby vydražili 20 spoločných obrazov známej slovenskej dizajnérky Hedvigy Hamžíkovej-Harvánkovej-HHH a Tibora Bartfaya, Michala Davida, Miroslava Donutila, Petra Dvorského, Mareka Ebena, Mariky Gombitovej, Ladislava Chudíka, Dušana Jamricha, Petra Jandu, Davida Kollera, Milana Lasicu, Petra Lipu, Petra Nagya, Kamila Peteraja, Viktora Preissa, Dušana Rapoša, Mariána Slováka, Zdeňka Svěráka, Karla Šípa a Stanislava Štepku.

Každý z prítomných umelcov, ktorí sa do projektu zapojili, si ako poďakovanie organizátorov odniesol darčekové balenie Bentianny. Z lahodného nápoja sa mohli tešiť aj dražitelia. Ku každému vydraženému dielu venovala spoločnosť Taste Evolution fľašu tohto bylinkového nápoja.

15 spoločných grafických listov Hedvigy Hamžíkovej-Harvánkovej a popredných osobností slovenskej a českej kultúrnej scény milovníci umenia v SOGE vydražili za 9 050 eur. Najvyššiu sumu dosiahol obraz HHH + Milana Lasicu - 1 050 eur. K výsledku treba prirátať aj mimoriadne úspešnú online dražbu diela HHH + Mariky Gombitovej - 1360 eur. Nadácia Televízie Markíza a Asociácia na ochranu práv pacientov SR, ktoré budú finančné prostriedky rozdeľovať, tak pomôžu ľuďom, ktorí to potrebujú, 10 410 eurami.

Každé vytvorené dielo podporí jednu z pacientských organizácií priamo. AOPP zahrnula do výberu všetky základné diagnózové typy ochorení dlhodobého a chronického charakteru.

/zdroj. www.medium.com /

Pre Združenie na pomoc diabetikom sa vydražil obraz autorov HHH a Petra Dvorského vo výške 650 EUR.

50% z vydraženej sumy pôjde Združeniu na pomoc diabetikom /t.j. 325 EUR/ a 50% pôjde na účet Nadácie Markíza.