DIA obuv - Epur Brodzany - od 1.4.2014 s úhradou zdravotnej poisťovne

01.04.2014 13:19

Limit skupiny J - Hromadne vyrábané ortopedicko-protetické pomôcky a príslušenstvo k nim

J1.2 obuv ortopedická s diabetickou úpravou - 1 pár za rok u diabetikov so známkami diabetickej nohy

2524J1.2 J58614  Obuv ortop. diabet. OLA    Dámska s podošvou ISS EPUR  SR   pár cena =  42,48  hradí
v plnej výške zdravotná poisťovňa,  predpisuje DIA,END
  
2525   J1.2 J28380   Obuv ortop. diabet. RUDO    Pánska s podošvou ISSEPURSRpár cena = 42,48  hradí
v plnej výške zdravotná poisťovňa,  predpisuje DIA,END

Špeciálna zdravotná obuv dia

Diabetická obuv - chráni Vaše nohy pred odtlakmi.Pri výrobe obuvi sú použité len prírodné usňové zvrškové a podšívkové materiály, ktoré sa vyznačujú príjemným pocitom pri nosení a zdravotnou bezchybnosťou.

Podošvu tvoria dve mäkké vrstvy, z ktorých jedna sa postupne vytvaruje podľa tvaru Vášho chodidla. Druhá vrstva zostáva stále pružná, čo vytvára príjemný pocit mäkkosti pri chodení a tlmí nárazy a vibrácie, čím šetrí Vaše kĺby.

 Štruktúra diabetickej obuvi...www.diapra.sk

Chodidlo si samé vytvaruje svoj profil, a tak prenáša váhu celého tela na podstatne väčšiu plochu než pri nosení štandardnej obuvi, bez vkladania rôznych stielok, ktoré sa časom rozšliapu. Výsledkom je obmedzenie dokonca aj zabránienie lokálnych tlakov podošvy na spodok chodidla.

Obuv, ktorá je vybavená špeciálnou podšívkou DIATEX, vyvinutou pre suchú nohu diabetikov, udržuje vhodnú mikroklímu vo vnútri obuvi.

V obuvi je minimálne množstvo vnútorných švov a je skonštrouvaná tak, aby do nej nevnikali pri chôdzi kamienky.

Obuv je vyrobená priamym nálevom polyuretánu, bez použitia lepidla pri spájaní podošvy so zvrškom.

Diabetická obuv - chráni Vaše nohy pred odtlakmi

Prednosti:           

  • väčšia šírka oproti bežnej obuvi 
  • minimum vnútorných švíkov
  • nízka hmotnosť
  • individuálne vytvarovanie lôžka podošvy
  • optimálna mikroklíma vo vnútri obuvi
  • zniženie lokálnych tlakov na chodidlo
  • dlhá životnosť a iné

Upozornenie:  pri zvýšenej potivosti chodidiel obuv pravidelne sušte pri teplote do 60 stupňov celzia.


Výroba obuvi pre diabetikov je založená na patentovanej podošve sendvičovej štruktúry  ISS, ktorá obsahuje viacero vrstiev zamedzujúcich svojim synergickým účinkom vzniku otlakov. Princíp je v tom, že hmotnosť celého tela sa rozloží cez samovytvarovateľnú a pružnú vrstvu na oveľa väčšiu plochu než pri klasickej obuvi, čím sa zníži bodové zaťaženie spodku chodidla.

Podošva ISS pozostáva z 5-tich, pri zimných vzoroch až zo 6-tich vrstiev: jedna až dve vrstvy tvoria polyuretánový skelet, nasleduje samovytvarovateľná vrstva o hrúbke 3-6 mm, na nej je stále pružná 8 mm hrubá vrstva šlahaného latexu na ktorom je textilná a usňová stielka. Polyuretánový skelet má nízku hmotnosť a vysokú životnosť,  integrované mäkké vrstvy sa časom nevyšlapú , tlmia nárazy, vibrácie a tepelne izolujú.Nosením obuvi sa časom stratia všetky otlaky a nevytvoria sa nové!                  

Obuv je klinicky testovaná so záverom, že dokáže nielen oddialiť ale aj zabrániť amputácii dolných končatín pri diabetickej nohe. Ako zdravotnú pomôcku je obuv možné predpísať diabetológom s príspevkom zdravotných poisťovní.

Obuv je certifikovaná ako obuv diabetická EVPU č. 43116/101/1/2010/CE. Obuv sa vyrába vo viacerých prevedeniach s rôznymi šírkami kopýt. Pre už poškodenú nohu s kladivkovými prstami je nutná obuv Rudo na širokom kopyte I, ktorá bola konštruovaná špeciálne pre diabetikov. Obuv je vyrobená len z prírodných usňových materiálov s minimom švov a s podšívkou Diatex udržujúcou mikroklímu pre suchú nohu diabetikov. Dámska zdravotná obuv OLA je postavená tiež na širšom kopyte H+ , čo trochu obmedzuje dizajn obuvi. Pre bežného zákazníka alebo pacienta s užšou nohou je určená obuv Manager na kopyte H a obuv GT na kopyte G ktoré sú v celousňovom prevedení tiež s podošvou ISS.